måndag 2 april 2012

Fälthare


Sitter fast på S/v just nu, de har det iofs alltid smakat med men efter att ha läst Heikki Willamos nya bok blir man lite extra inspirerad. Här är ett pinfärskt fotografi där jag panorerat en Fälthare eller Rysshära som vi säger på dialekt.

Hoppas på att hinna titta till orrmossen i veckan för att kolla läget, ser de bra ut så kan de bli en morgon i gömslet. Men de många saker som ska klaffa... Har tidigare övernattat i gömslet, dels för att de e enkelt att vara på plats när de börjar spela och dels för att man får en underbar väckning när man hör de vinande vingslagen när orrarna anländer. Då får man krypa fram ur sovsäcken och avnjuta morgonkaffet i lugn o ro och bara vänta. Men livs situationen är lite annorlunda nu när man har smått, kan ju inte ränna runt hur som helst längre ;) När hon blir lite äldre så får hon väl hänga med på lite äventyr till orrmossen m.m och de blir ju roligt med lite sällskap.

4 kommentarer:

  1. Förstår din fascination till det svartvita. Delar den fascinationen, jobbar själv mycket i just svartvitt. Sedan är jag ju också mycket intresserad av både harar och rörelse, så jag fastnar särskilt mycket för din bild! Riktigt bra Fredrik! Gillar inte minst pulsen i bilden, och att rörelsen har en mer katotisk karaktär i sig. Att den inte är så klinisk. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Terje, riktigt roligt att du uppskattar bilden!

      Radera
  2. Mycket bra bild tycker jag! Kan även instämma när det gäller Heikkis senaste bok :)

    /mats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mats, kul att du gillade bilden. Den är egentligen bara ett "snapshot" genom fönstret hemma, man måste inte alltid gå ut! ;)

      Radera